Het belang van duurzaam boombeheer

Hoe belangrijk is het onderhoud en beheer van bomen in Nederland? Er zijn naar verluidt zo’n 160 miljoen bomen in Nederland. En wanneer we hier zo lang mogelijk van willen genieten is goed onderhoud van groot belang. Gezonde en goed groeiende bomen zorgen voor een gezonde leefomgeving, en daar hebben we allemaal baat bij. BTL houdt zich bezig met duurzaam boombeheer. Dit houdt in dat er periodiek onderhoud plaatsvindt aan bomen. Zo worden bomen zo lang mogelijk behouden en is er dus sprake van toekomstgericht boombeheer. Wat houdt dit onderhoud in? BTL houdt zich onder andere bezig met het snoeien op het juiste moment, maar ook met het controleren op ziektes of aantastingen. 

Schakel duurzaam boombeheer van BTL in

Samenwerken met BTL kent een veel voordeel. Wil je grote of kleine bomen verplanten, de groeiplaats verbeteren of heb je behoefte aan boomtechnisch advies? De afdeling duurzaam boombeheer nauw samen met BTL Bomendienst. Hierdoor ontstaat een uitgebreide kennis van bomen en hun onderhoud, maar ook over het voorkomen of bestrijden van boomziekten. Ook heeft BTL landelijke dekking, waardoor je ze overal in Nederland kunt inschakelen. Daarnaast heeft BTL een flexibele inzet en kun je ook voor advies over bomen en de verzorging hiervan terecht. Duurzaam boombeheer is niet alleen belangrijk voor de leefomgeving van nu, maar ook voor die van de toekomst.

Het beheer en onderhoud van bomen in Nederland is enorm belangrijk. De toekomstvisie van BTL is duidelijk: bomen moeten periodiek onderhouden worden. Zo worden boomziekten of andere aantastingen ontdekt en kunnen deze goed behandeld worden. Op deze manier kunnen we langer van bomen genieten en profiteren.