Zeer interessant een motiverende gespreksvoering training

Ik merk bijna dagelijks dat er op de werkvloer een gespannen sfeer hangt. Als ik mensen erop aanspreek ontkennen ze het allemaal, en ja, probeer er dan maar achter te komen wat er aan de hand is. Ook mensen van andere afdelingen vroegen aan mij wat er aan de hand was, de sfeer was op de afdeling totaal anders dan een paar maanden geleden. Er is een paar maanden geleden wel een nieuwe medewerker gekomen, een medewerker die meteen met een hogere functie op deze afdeling werd gezet, waarschijnlijk kon dit de oorzaak zijn. Via een motiverende gespreksvoering training heb ik geleerd om niet op de man af dingen te vragen, maar in een interessant gesprek iemand laten vertellen hoe hij of zij de dingen ziet. Of diegene het werk nog wel leuk vindt, en nog meer vragen welke ik ter plekke verzin. Zo heb ik met iedereen een goed gesprek kunnen hebben en ben ik erachter gekomen dat iedereen zich min of meer ergert aan de nieuwe persoon op de afdeling, niet aan de persoon zelf, maar het feit dat deze een functie heeft gekregen die iedereen graag had willen hebben. Ben blij dat ik destijds de motiverende gespreksvoering training heb gevolgd, anders was ik hier misschien nooit achter gekomen. 02-2-motiverende-gespreksvoering-1

Goede sfeer

Na met iedereen een persoonlijk gesprek te zijn aangegaan ben ik er inmiddels achter gekomen waar iedereen tegen aan liep. Doordat ik dit openbaar heb gemaakt, en iedereen de kans had gegeven om zijn of haar hart te legen is de sfeer meteen een stuk beter geworden. in-balans-nw